Direct contact
Meer dan 30m2 nodig?

Verschil ECO recycle PVC en Premium nieuw PVC

Om een juiste keuze te maken is het belangrijk te weten wat het verschil is tussen ECO Recycle PVC en Premium PVC van Floormaxx vloersystemen. Hieronder vindt u alle relevante informatie over dit onderwerp. 

De samenvatting van dit artikel vindt u onderaan deze pagina.

Verschil in kleur en uitstraling

Floormaxx Industry PVC tegel
Premium Nieuw PVC - Industry 7mm tegel

Premium nieuw PVC is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Doordat het PVC waarin het gegoten wordt door-en-door in dezelfde kleur is krijgt u een helder, licht glanzend en compleet helder oppervlakte. Dit zorgt voor een mooie en strakke look. Tegels van Premium PVC zijn verkrijgbaar in de kleuren: Grijs, Grafiet, Zwart, Blauw, Groen, Rood en Geel. Op speciale bestelling zijn ook andere kleuren mogelijk. 

 

ECO Recycle PVC - Industry 7mm tegel

De tegels van ECO recycle PVC hebben een mat oppervlakte en een gewolkte look. Dit zorgt voor een industriële uitstraling en een oppervlakte waar vuil minder snel zichtbaar op is. ECO Recycle PVC is verkrijgbaar in twee kleuren: ECO grijs en ECO zwart.

Verschil in basis PVC grondstof

Bij de Recycle variant (boven) kunnen recycledeeltjes aan het oppervlakte zichtbaar zijn. De Premium is licht glanzend en effen van kleur.

Premium nieuw PVC materiaal van Floormaxx wordt geproduceerd van de beste kwaliteit PVC op de markt. De kwaliteit van dit PVC materiaal wordt continue getest volgens de laatste Europese normen. Dit resulteert in positieve testresultaten op het gebied van chemische resistentie, brandwerendheid, belastbaarheid, UV resistentie, anti-slip en meer. Doordat het bestandsdeel van de PVC tegels 100% hetzelfde PVC is, spreken we hier van een homogeen PVC product. 

Premium PVC materiaal is door deze homogene samenstelling zeer sterk en slijtvast. Hierdoor is de verwachte levensduur van Premium PVC bij normaal gebruik meer dan 20 jaar. 

Premium nieuw PVC materiaal is de beste kwaliteit verkrijgbaar in ons assortiment én op de Europese markt. 

In deze dwarsdoorsnede zijn de recycledeeltjes (boven) goed zichtbaar.

ECO Recycle PVC. Aan dit PVC wordt gerecycled materiaal toegevoegd. Dit zijn bijvoorbeeld de isolerende plastic delen rondom elektriciteitsdraden. Deze delen worden toegevoegd aan het basis PVC materiaal. De ECO recycle vloertegels zijn van goede kwaliteit. Door de recycle toevoegingen kunnen echter niet dezelfde kwaliteitseigenschappen als die van Premium nieuw PVC gegarandeerd worden. Doordat er recycledeeltjes toegevoegd worden aan het PVC basismateriaal spreken we hier van een heterogeen PVC product

Door het mengen van verschillende grondstoffen is de ECO Recycle minder slijtvast dan zijn Premium broer maar alsnog goed voor een levensduur van meer dan 10 jaar bij normaal gebruik. 

ECO Recycle is een kwaliteitsklasse lager dan Premium PVC maar is tevens scherper geprijsd en heeft daardoor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. 

Welk PVC voor welke toepassing of ruimte?

XL 4mm PVC tegel van Premium nieuw PVC - voor de allerbeste eigenschappen, heldere kleur en glanzend oppervlakte.

In leefomgevingen zoals woonkamers, slaapkamers, zolders maar ook kantoren en keukens raden wij aan voor het Premium nieuwe PVC materiaal te kiezen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste eigenschappen. Tevens past hier de uitstraling van deze type PVC tegels het best. 

De Floormaxx vloeren van Premium PVC zijn goed te combineren met vloerverwarming. Zorg wel dat de verwarming aanstaat tijdens de installatie. 

Floormaxx ECO Grey Black Invisible (5)
Invisible 6.7mm van ECO Recycle PVC. Geschikt voor garages en werkplaatsen. Door het matte oppervlakte valt vuil minder snel op.

In garages, werkplaatsen of industriële werkomgevingen voelt de ECO recycle zich goed op zijn plaats. Hier wordt de vloer vaak sneller vies en op deze tegels valt dit minder snel op. De ECO Recycle kan de eerste periode een plastic geur uitdragen die, in 99% van de gevallen, na een tijd vanzelf wegtrekt. Dit is vergelijkbaar met de geur van een nieuwe auto en compleet veilig. Hier wordt ook regelmatig op getest. 

Heeft u vloerverwarming op de plaats waar u de vloer wilt gaan installeren? Kies dan een vloer van Premium PVC.

Links Premium nieuw PVC in kleur grijs - Rechts ECO Grijs van Recycle PVC

Samenvatting

Premium PVC is de beste en mooiste kwaliteit PVC verkrijgbaar en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Door de homogene samenstelling is deze vloer zeer slijtvast en heeft hij een verwachte levensduur van meer dan 20 jaar. Voor elke ruimte is dit PVC geschikt maar zeker in leefomgevingen raden wij aan te kiezen voor dit nieuwe PVC materiaal én ook als u vloerverwarming gaat gebruiken. 

ECO Recycle PVC is een kwaliteitsklasse lager en iets minder slijtvast dan het Premium PVC. Hierdoor is de verwachte levensduur minder lang, maar zeker niet slecht. Wij raden aan deze tegel te gebruiken in werkplaatsen, garages en andere industriële omgevingen. Mogelijk ruikt deze vloer in het begin zoals een nieuwe auto (100% veilig). Het matte oppervlakte zorgt ervoor dat vuil minder snel zichtbaar is. Daarnaast heeft ECO Recycle PVC een scherpere prijs wat deze tegel een uitstekende keuze maakt.

Welke het Floormaxx vloer meest geschikt is voor u? Dat kunt u zelf het beste beslissen.

Wilt u ons advies? Wij helpen graag, neem contact met ons op. 

Daarom kiest u voor een vloer van Floormaxx

Offerte, advies of vraag?

Kom met ons in contact via het onderstaande formulier. Bellen of mailen kan ook. 

Wilt u langskomen in Deventer? Graag contact opnemen voor een afspraak.

Wij gaan verantwoord met uw persoonlijke gegevens om. Voor meer info zie privacy en voorwaarden.

Floormaxx BV

bedrijfspand Floormaxx ESDpartner Deventer

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Bel me terug
Stel een vraag