Industriële vloer
Industriële vloer: mogelijkheden en toepassingen
Een industriële vloer is de ideale oplossing voor uiteenlopende bedrijven. Van magazijn tot fabriekshal en van sportschool tot werkplaats. Elk type bedrijf vraagt weer om een ander type industriële vloer. Daarom zijn er verschillende vloeren, zoals de gietvloer, betonvloer, troffelvloer, PU-vloer en de PVC-kliktegel. Hieronder gaan we dieper in op de toepassingen, eigenschappen en de verschillende soorten industriële vloeren.
Toepassing industriële vloer
Industriële vloeren worden toegepast bij verschillende soorten bedrijven. Hieronder de meest voorkomende.
Magazijnen en distributiecentra
In magazijnen en distributiecentra wordt de vloer dag in dag uit blootgesteld aan zware belasting. Denk aan heftrucks, pompwagens en colli’s die constant heen en weer rijden. De juiste industriële vloer is bestand tegen deze belasting, en voorkomt dat de vloer om de haverklap hersteld moet worden.
Om extra ruimte te creëren, wordt vaak gebruikgemaakt van een entresolvloer. Dit is een extra verdieping in het magazijn. Het gaat vaak om een tijdelijke oplossing. Daarom is een gietvloer niet handig. Gebruik daarom PVC-kliktegels voor de entresolvloer. Gemakkelijk te leggen én gemakkelijk te demonteren voor wanneer de entresol overbodig wordt.
Productieruimtes
In productieruimtes spelen vaak andere redenen om voor een industriële vloer te gaan. Bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie. In dergelijke ruimtes is hygiëne van groot belang. Een gladde vloer is gemakkelijk te reinigen. En door de gladde afwerking wordt voorkomen dat voedingsresten in kieren en naden achterblijven.
Fabriekshallen
In een fabriekshal wordt vaak gewerkt met grote (verrijdbare) machines. De vloer in dergelijke ruimtes staat constant onder hoge druk. Een sterke industriële vloer kan deze belasting moeiteloos aan, zonder na enkele jaren vervangen te moeten worden.
Parkeergarages
Auto’s rijden de hele dag in en uit. Dit zorgt voor een zware belasting van de vloer. De juiste industriële vloer voorkomt slijtage en krassen door de frictie van de banden. Daarnaast moet een dergelijke vloer ook bestand zijn tegen het lekken van motorolie en andere vloeistoffen.
Werkplaats en showroom
In een werkplaats is het vooral de combinatie van auto’s en gereedschap, die de vloer op de proef stellen. Auto’s rijden in en uit, verschillende vloeistoffen lekken op de vloer, en gereedschap en onderdelen vallen weleens op de grond. De juiste vloer is hiertegen bestand.
Maar een industriële vloer is niet alleen functioneel. Een industriële vloer kan ook gebruikt worden in ruimtes waar de juiste uitstraling belangrijk is. Denk aan de showroom van een autobedrijf.
Sportscholen
In sportscholen lopen niet alleen constant mensen over de vloer. De vloer wordt ook belast door vallende halterschijven en het verschuiven van apparaten. Een robuuste vloer die tegen een stootje kan is een must. De juiste industriële vloer vangt de vallende halterschijven probleemloos op.
Kantoren
Een kantoorvloer lijkt misschien niet veel te verduren te krijgen, maar schijn bedriegt. De hele dag door betreden mensen de vloer. En wat te denken van de bureaustoelen die constant over de vloer rijden.
Een kantoorvloer van PVC-kliktegels is de ideale oplossing. Goed bestand tegen de belasting, zelf te leggen en gemakkelijk uit te breiden.
Ontdek de voordelen: nooit meer een epoxyvloer, coatingvloer of gietvloer nodig
- Zeer sterk en slijtvast
- Beste kwaliteit op de markt: productie in de EU
- Aantrekkelijke prijzen: offerte boven de 30m2
- Losliggend systeem: lijmen niet nodig
- Water en vocht is geen probleem
- Makkelijk reinigen en onderhoudsvrij
- Bestand tegen zware belasting zoals heftrucks
- Nooit meer stof van uw slijtende betonvloer
- Nooit meer scheuren in uw epoxyvloer
- Nooit meer een loslatende coatingvloer
- Een vloer die mee verhuist
- Altijd na te bestellen
- Levering uit voorraad
- Zelf te installeren of installatieservice
Eisen aan industriële vloer
Een industriële vloer moet aan verschillende eisen voldoen. Welke dit zijn, verschilt per situatie. Zo vraagt een parkeergarage om andere eisen dan een distributiecentrum. Hieronder leest u over de meest voorkomende eigenschappen van een industriële vloer. Let op: een industriële vloer beschikt niet automatisch over al deze eigenschappen.
Vlak
Hoe vlakker de vloer, hoe gemakkelijker deze te reinigen is. Dit is voor bijna alle type bedrijven een voordeel, maar vooral op plekken waar hygiëne van groot belang is. Bijvoorbeeld in horeca keukens. Een vlakke vloer is ook een must voor geautomatiseerde magazijnen. De zogenaamde wagentjes die rondrijden moeten hun ingeprogrammeerde route tot op de centimeter nauwkeurig volgen. Wijken ze daar iets vanaf, dan bestaat de kans dat ze tegen elkaar of tegen een stelling rijden. Met schade en vertraging tot gevolg.
Geen drempels
Het ontbreken van drempels is een must voor veel industriële vloeren. Stel je voor dat de wagentjes van een automatisch magazijn elke keer over een drempel moeten. Grote kans dat ze van hun route afwijken. Of wat te denken van het personeel in een productiehal. Het is wachten tot iemand ten val komt. Ook in magazijnen waar met heftrucks gereden wordt, zijn drempels ongewenst. Een dergelijke drempel zorgt voor een zwakke plek in de vloer. Wanneer heftrucks hier te vaak overheen rijden, raakt de vloer beschadigd. Dit is gevaarlijk en zorgt voor reparatiekosten die voorkomen hadden kunnen worden.
Anti-slip
Voor medewerkers is het wel zo prettig als ze niet elke keer het gevaar lopen uit te kunnen glijden. In bepaalde sectoren is anti-slip dan ook verplicht. Bij een goede industriële vloer werkt de anti-slip ook wanneer de vloer nat is. Wel zo prettig.
Duurzaam
Het aan laten brengen van een industriële vloer is een dure aangelegenheid. Daarom moet een dergelijke vloer zo lang mogelijk meegaan. Duurzaamheid is dus een eis. Niet het aanbrengen zelf kost geld. Ook het tijdelijk stilleggen van het bedrijf kost geld. Zo moet een gietvloer bijvoorbeeld enkele dagen uitharden voordat deze weer belastbaar is.
Stoot- en krasvast
Dit punt valt eigenlijk samen met duurzaamheid. De vloer moet lang meegaan, en dus tegen een stootje kunnen. Een industriële vloer wordt dagelijks blootgesteld aan personeel, heftrucks, auto’s, vrachtwagens en andere zware machines. De vloer moet niet om de haverklap gerepareerd hoeven worden.
Chemische resistentie
Chemische resistentie is vooral belangrijk voor bedrijven waar chemische vloeistoffen op de vloer kunnen lekken. Is de vloer niet resistent, dan bestaat de kans dat vloeistoffen zich invreten in de vloer. Op den duur ontstaat een zwakke plek en zal de vloer hersteld moeten worden. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op laboratoria en in magazijnen waar chemische vloeistoffen worden opgeslagen.
Gemakkelijk te onderhouden
De juiste industriële vloer is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Viezigheid wordt gemakkelijk verwijderd, zonder dat er resten achterblijven. Zo wordt het makkelijker om aan hygiënische eisen te voldoen.
Antistatisch (ESD)
Niets is zo vervelend en gevaarlijk als het krijgen van schokken. Zeker in productieruimtes waar elektronische apparaten worden geassembleerd. Een schok zorgt niet alleen voor ongemak, maar kan ook ernstige brandwonden tot gevolg hebben.
Diverse soorten industriële vloeren
We hebben het nu gehad over de toepassingen en de kenmerken van industriële vloeren. Nu is het tijd om eens te kijken naar de verschillende soorten. Hieronder volgt meer informatie over de meest gebruikelijke industriële vloeren.
Gietvloer
De gietvloer is misschien wel de bekendste. Gietvloeren worden namelijk ook veel gebruikt in woningen. Bijvoorbeeld om een industriële look te creëren. Het gaat hier echter wel om een andere soort gietvloer. De gietvloeren voor thuis zijn namelijk behoorlijk krasgevoelig. Bij industriële gietvloeren is dit niet het geval.
Een gietvloer wordt niet gelegd, maar gegoten. Daarmee worden ook direct kleine oneffenheden weggewerkt. Het aanbrengen van een gietvloer is specialistisch werk. Dat is geen klus om zelf te doen. Een gietvloer is af te werken met verschillende coatings. Met deze coatings is de vloer te voorzien van verschillende kenmerken, zoals antistatisch, anti-slip en chemisch resistentie.
Betonvloer
Een betonvloer is een keiharde vloer die goed bestand is tegen zware belasting. Een betonvloer wordt bijvoorbeeld ingezet bij hoogbouwmagazijnen. Deze vloeren worden belast met zware heftrucks. De vloer is ook bestand tegen beschadigingen wanneer voorraad van grote hoogte naar beneden valt.
Troffelvloer
Een troffelvloer wordt voornamelijk gebruikt voor het herstellen van een industriële vloer. Bijvoorbeeld bij de vloerovergang tussen verschillende fabriekshallen. Dit is vaak een zwakke plek in een vloer. Met een troffelvloer wordt de overgang weer ijzersterk en heftrucks kunnen weer probleemloos rondrijden.
PU-vloeren
Het grote voordeel van een PU-vloer (polyurethaan) is de flexibiliteit. PU is niet zo hard als een epoxy gietvloer. Dit is vooral handig op plekken waar de temperatuur wisselt. Een harde vloer zal in dergelijke situaties gaan scheuren, wat uiteraard voor ongewenste situaties zorgt. Dit geldt bijvoorbeeld voor plekken waar een vriezer of koeling aanwezig is. De vloer in de vriezer of koeling is koud, terwijl de vloer daarbuiten een stuk warmer is. Een PU-vloer heeft geen probleem met deze overgang tussen koud en warm.
PVC-kliktegels
PVC-kliktegels als industriële vloer? Jazeker! Onze PVC-kliktegels zijn uitermate geschikt als industriële vloer. Ze zijn stoot- en krasvast, werken oneffenheden weg en beschikken over anti-slip. Ze zijn bijzonder geschikt voor showrooms, sportscholen magazijnen en fabriekshallen. Onze extra sterke kliktegels zijn zelfs bestand tegen de belasting van zware werkbanken en heftrucks.
Door de zwaluwstaartverbinding zijn de PVC-kliktegels gemakkelijk en snel te leggen. Wie een beetje handig is kan de vloer zelf leggen. Door de klikverbinding zijn onze tegels ook perfect voor bedrijven die op termijn uitbreiden of inkrimpen. Bij een uitbreiding kan de vloer simpelweg doorgelegd worden. Bij het inkrimpen worden de overbodig geworden kliktegels gemakkelijk verwijderd.
Een antistatische (ESD) vloer nodig? Ook dan zijn onze PVC-kliktegels de ideale oplossing. Onze specifieke ESD-kliktegels voldoen aan de laatste en strengste Europese regels. Bekijk de diverse toepassingen van PVC-kliktegels.
Voordelen PVC-kliktegels
- Slijtvast
- Anti-slip
- Gemakkelijk (zelf) te leggen
- Direct belastbaar
- Poetswaterdicht
- Zwaar belastbaar
- Diverse kleuren
- Ook voor ESD-vloeren
- Gemakkelijk uitbreidbaar
- Geproduceerd in de EU
Offerte of advies nodig?
Wij proberen uw aanvraag binnen 1 werkdag te behandelen.
Liever direct contact? U kunt ook bellen.
- Uw gegevens worden veilig verzonden via een versleutelde verbinding.
- Mogelijk komt onze e-mail in uw Ongewenste postvak.
- Wij gaan verantwoord met uw persoonlijke gegevens om. Voor meer info zie Privacy en voorwaarden. Wanneer u op verzenden klikt gaat u hiermee akkoord.
Floormaxx BV
-
Maagdenburgstraat 30
7421 ZD Deventer - +31 (0)570 51 93 70
- info@floormaxx.nl
- Showroom enkel op afspraak
- Actuele openingstijden op Google
- KvK 05064901
