Direct contact
Meer dan 30m2 nodig?

ESD vloer

ESD vloeren met ESD kliktegels van Floormaxx

Wat is een ESD vloer?

ESD staat voor Electro Static Discharge – vertaald naar het Nederlands: statische elektriciteit ontlading. Een ESD vloer is dus een vloer die statische elektriciteit gecontroleerd kan wegvoeren. Om deze reden wordt een ESD vloer ook wel een antistatische vloer genoemd. 

Waarom een ESD vloer?

Statische electriciteit is in verschillende branches een probleem. Met name in productieruimtes waar men elektronische apparatuur assembleert of repareert. Deze elektronische apparaten zijn vaak gevoelig voor statische elektriciteit. Ook in de voedselindustrie en gezondheidszorg kan ESD een probleem zijn.

Om ESD veilig te werken, dient men een EPA te hebben: ESD Protected Area. Een ruimte waar men ESD onder controle heeft. Een belangrijk onderdeel hiervan is de ESD vloer.

Waarom de ESD vloertegels van Floormaxx?

  • Voldoet aan de laatste en strengste Europese ESD norm
  • Snelle installatie. Door uzelf of door ons
  • Geen voorbereiding aan ondergrond nodig
  • Over elke ondergrond te installeren
  • Geen verlijming nodig
  • Heftruckbestendig (Industry variant)
  • Uit voorraad leverbaar
  • Verhuisbaar en uitbreidbaar
  • 6 tot 12 jaar garantie
  • Geleverd in samenwerking met ESD specialist ESDpartner.com

Floormaxx levert unieke ESD vloeren met 2 types ESD kliktegels

ESD Industry – 7mm ESD tegel

De Floormaxx Industry ESD tegel heeft een buitenmaat van 500x500mm en dikte van 7mm. Dit is 4 tegels per m2. Deze tegel is buitengewoon geschikt voor zware belasting. Heftrucks, intensief verkeer van karren en palletwagens alsook zeer intensief loopverkeer. De Industry ESD kan het weerstaan. Ook kan deze tegel door zijn dikte over oneffen vloeren worden geïnstalleerd en geeft deze een beter loopcomfort dan de 4mm uitvoering.

ESD XL – 4mm ESD tegel

De XL ESD tegel is groter qua buitenmaat maar dunner. 653 x 653 mm en een dikte van 4mm. Dit zijn 2.5 tegels per m2. De XL ESD tegel wordt met name gelegd op kantoren en ESD werkplaatsen waar de 7mm dikte niet nodig is. Door de ruimte buitenmaat is de installatie van deze tegel nog sneller. Ondanks de 4mm kan deze tegel uitstekend geïnstalleerd worden zonder verlijming en is hij nog steeds sterk genoeg voor intensief loop verkeer en ESD handkarren of ESD schappen op wielen of pootjes. Zware ESD tafels zijn ook geen probleem. De XL ESD ligt het liefst op een vlakke ondergrond zoals een strak gevlinderde betonvloer.

Welke ESD tegel u ook kiest: de geleidende werking is bij beide tegels uitstekend.

Afbeeldingen galerij ESD vloer

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Bel me terug
Stel een vraag