Direct contact
Meer dan 30m2 nodig?

ESD-vloer serverruimte

De vloer vormt een belangrijk onderdeel van een serverruimte. Om werknemers en apparatuur veilig te houden, is een ESD-vloer onmisbaar. ESD staat voor Electro Static Discharge, of elektrostatische ontlading in het Nederlands. De ESD-vloertegels van Floormaxx zijn 100% veilig, direct leverbaar en gemakkelijk uit te breiden of te verhuizen.

De functie van een ESD-vloer in de serverruimte

ESD-vloeren vervullen meerdere functies voor serverruimtes en datacenters. We richten ons hieronder op de serverruimtes.

Veiligheid voor apparatuur

Een serverruimte staat vol met dure apparatuur. En op die apparatuur staan gegevens of bestanden die altijd bereikbaar moeten zijn. Een statische ontlading kan zorgen voor veel schade aan de apparatuur (er kan zelfs brand ontstaan) én gaat ten koste van de uptime van de servers. 

Veiligheid voor medewerkers

Diezelfde statische ontladingen kunnen flinke schokken veroorzaken bij medewerkers. We kennen allemaal het gevoel van een schok wanneer we een deurklink vastpakken. In een serverruimte kan hetzelfde gebeuren, alleen is de schok vele malen harder. In de meeste gevallen zorgen dergelijke schokken voor flinke brandwonden. 


Door de serverruimte te voorzien van ESD-vloertegels, wordt een EPA gecreëerd. EPA staat voor Electrostatic Protective Area. Een ruimte waar veilig gewerkt kan worden zonder gevaar voor schokken. 

Voordelen

Onze ESD-vloertegels (ook wel kliktegels genoemd) beschikken over talloze voordelen en zijn geschikt voor verschillende toepassingen. De belangrijkste is natuurlijk het creëren van een veilige werkomgeving. Hieronder leest u nog meer redenen om met onze ESD-vloertegels aan de slag te gaan.

Verhuisbaar en uitbreidbaar

Door de klikverbinding van onze tegels, is verlijming bijna nooit nodig. De vloer ligt dus als het ware los. Wordt de serverruimte uitgebreid met extra serverkasten? Dan breidt u de vloer gemakkelijk uit met extra tegels. Krijgt de serverruimte een nieuwe plek? Ook geen probleem. De vloertegels zijn gemakkelijk mee te verhuizen naar de nieuwe ruimte.

Sterk en absorberend

Onze ESD-vloertegels zijn met een hardheid van 89-92 shore bijzonder sterk. Ze zijn dan ook stoot- en slijtvast en gaan vele jaren mee. Tegelijkertijd zijn ze zacht genoeg om schokken op te vangen. Vallend gereedschap wordt daardoor gespaard, evenals de botten en gewrichten van medewerkers. 

Soorten ESD-vloeren voor serverruimtes

Bij Floormaxx hebt u de keuze uit twee soorten tegels. De ESD Industry en de ESD XL. Beide zijn geschikt voor serverruimtes. 

ESD Industry

Deze vloertegels zijn met een dikte van 7mm bijzonder geschikt voor zware belasting. Denk aan heftrucks, karren, palletwagens en intensief loopverkeer. Door de dikte zijn ze ook toe te passen op oneffen vloeren. De ESD Industry tegels zijn 500x500mm. Een vierkante meter bestaat uit vier tegels.

ESD XL

De ESD XL is met een afmeting van 653x653mm groter dan de Industry. Door de dikte van 4mm zijn ze minder zwaar belastbaar, maar nog steeds bijzonder geschikt voor de meeste serverruimtes. De installatie gaat nog sneller dankzij de grotere oppervlakte per tegel. Intensief loopverkeer, ESD-handkarren en ESD-schappen zijn geen probleem voor deze vloer.

Een ESD-vloer realiseren

Een ESD-vloer realiseren gaat wel heel gemakkelijk met Floormaxx. Onze vloertegels zijn uit voorraad leverbaar. Bij de installatie zorgen wij voor de ESD-aardestekkers en ESD-folie, zodat de serverruimte 100% veilig is. Kiest u ervoor om de vloer zelf te installeren? Dan controleren wij gratis de ESD-veiligheid van de vloer wanneer deze gereed is.

 

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Bel me terug
Stel een vraag