Direct contact
Meer dan 30m2 nodig?

Reiniging pvc kliktegels voor bedrijven

Een belangrijk onderdeel om optimaal te genieten van PVC kliktegels is reiniging en onderhoud. Met juist en regelmatig onderhoud verlengt u de levensduur van de kliktegels. Maar niet alle soorten reiniging is bevorderlijk voor de levensduur. In dit schoonmaakadvies leggen we uit hoe u de PVC kliktegels het beste onderhoudt om zo lang mogelijk van de tegels te genieten. 

Waarom is het reinigen van een PVC kliktegelvloer zo belangrijk?

Reiniging van de PVC kliktegels is niet alleen bevorderlijk voor de levensduur van de tegels. Het zorgt ook voor een betere hygiëne op de werkvloer. Het schoonmaken van de vloer is in ieder bedrijf of particuliere ruimte belangrijk om de ruimte hygiënisch te houden.

Daarnaast is juiste reiniging noodzaak voor de veiligheid. Vuil op de kliktegels zorgt ervoor dat de antislip tegels minder grip geven. Daarnaast zorgen vetten en vocht op de vloer voor een verminderde grip. Dit veroorzaakt onveilige situaties die men te allen tijde wil voorkomen. Maak daarom de tegelvloer regelmatig schoon.

Dit schoonmaakadvies is voor onderstaande toepassingen relevant:

Geschikte reinigingsproducten voor PVC kliktegels

Voor dagelijkse en periodieke reiniging van de PVC kliktegels raden wij TANET karacho aan. Dit is een sterke reiniger die u voor elke toepassing inzet. Het is een geconcentreerde reiniger met een sterk vuiloplossend vermogen. TANET karacho onderscheidt zich van andere reinigers omdat dit product geen oppervlakteactieve stoffen bevat waardoor het geen residu achterlaat

Een alternatief met nog sterkere werking is de TANET allround. TANET allround is ideaal voor deapcleaning.  Dit product bevat net zoals TANET karacho geen oppervlakteactieve stoffen waardoor het geen residu achterlaat.  Het doordringend vermogen werkt het vuil vanuit de vloer omhoog om het vervolgens te bestrijden. Het product is ook zeer geschikt om in te zetten bij ESD kliktegels. Andere producten laten een laag aan reinigingsmiddel achter dat ervoor zorgt dat de vloer minder ESD veilig is. 

Voor beide producten geldt dat een kleine dosering al een sterke werking heeft. Hierdoor gaan de flessen lang mee en zijn duurzaam. U kunt ze op aanvraag bestellen bij Floormaxx. 

 

 

Het reinigen van pvc kliktegels

Om optimaal van de PVC vloer gebruik te maken, reinigt u de vloer het best op regelmatige basis. Doe dit door de volgende stappen te volgen:

Stap 1: Maak het te reinigen oppervlak nat.

Stap 2: Verdun het product aan de hand van onderstaande verhoudingen.

Stap 3: Verspreid het verdunde product over het oppervlak. Eventueel met gebruik van een lagedrukspuit. 

Stap 4: Laat het product 5 tot 10 minuten intrekken en schrob tussentijds

Stap 5: Spoel het product van de vloer met water.

Stap 6: Droog het oppervlak eventueel na.

Het is ook mogelijk om de producten in te zetten bij gebruik van een schrobmachine. 

Om zo duurzaam mogelijk te werken, raden we aan de volgende verhoudingen aan te houden: 

  • Voor schoonhouden een verhouding van 2,5-5 ml per liter water
  • Voor schoonmaken 5-10 ml per liter water
  • Voor plaatselijke vlekverwijdering 200 ml per liter water tot onverdund

Dit maakt dat u zo lang mogelijk met het product kan doen en hierdoor ook het milieu minimaal belast zonder af te doen ik het resultaat. 

Houd de PVC kliktegels naast bovenstaande technieken vrij van vuil

We begrijpen heel goed dat niet elke situatie het toelaat om bovenstaand proces vaak door te voeren. Daarom raden we aan om naast een regelmatige reiniging de vloer vrij van vuil te houden. Ga regelmatig met een bezem over de vloer om ervoor te zorgen dat er geen vuilresten achterblijven. Deze zullen de vloer op den duur beschadigen en de levensduur verminderen. Voor vlekken of vochtplekken raden we aan plaatselijk te reinigen.

Is er een tegel beschadigd of niet meer schoon te krijgen? Vervang deze dan simpelweg voor een nieuwe tegel. U kunt losse tegels bij Floormaxx altijd nabestellen. Deze zullen altijd dezelfde kleur hebben als uw huidige tegels. Door het kliksysteem kunt u de tegel makkelijk verwijderen en vervangen door een nieuwe. 

Heeft u vragen over onderhoud en reinigen van pvc kliktegels? Stel ze gerust!

Bij vragen over reiniging en onderhoud van de tegels kunt u altijd contact opnemen met Floormaxx. We denken graag met u mee over de beste oplossingen. Ook voor het bestellen van de reinigingsproducten of extra vloertegels kunt u contact met ons opnemen. De experts van Floormaxx zijn te bereiken via telefoonnummer +31 (0)570 51 93 70 op doordeweekse dagen van 08:30 tot 16:30 of mail naar info@floormaxx.nl

TANET karacho reinigingsmiddel

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Bel me terug
Stel een vraag