Direct contact
Meer dan 30m2 nodig?

Zijn Floormaxx PVC kliktegels waterdicht?

“Jullie PVC kliktegelvloeren liggen los van de ondergrond. Zijn ze dan wel waterdicht?” 

Dit is een logische vraag die vaak voorkomt. 

Het antwoord op deze vraag: dit is afhankelijk van de hoeveelheid water die op de PVC vloer komt. 

Het gebruik van PVC kliktegels met kleine hoeveelheden water

PVC kliktegelvloeren zijn in de basis niet ontworpen om te leggen in natte ruimtes of in de buitenlucht. Ze zijn dan ook niet standaard waterdicht. Ondanks de nauwe sluiting van het kliksysteem kan het gebeuren dat er water onder de vloer terecht komt. Echter: een natte vrachtwagen die de magazijnvloer van PVC tegels op rijdt is geen enkel probleem en het reinigen van de PVC vloer met een schrobzuigmachine kan ook goed. Een kleine hoeveelheid water kan geen kwaad doordat dit niet zomaar doorsijpelt én anders toch onder de PVC kliktegelvloer vandaan kan verdampen. Zeker bij de Floormaxx Industry PVC tegel gaat dit verdampen goed. Deze kliktegel is aan de onderzijde voorzien van een netwerk van luchtkanaaltjes die het verdampen stimuleert. 

Komt er toch te veel water op de vloer terecht? Is er een emmer water omgevallen of is er lekkage aan het dak? Geen paniek. U maakt de vloer zo snel mogelijk droog. Denkt u dat het water onder de vloer terecht is gekomen en maakt u zich zorgen? Neem de PVC tegels uit de vloer en maak de ondergrond droog. Doordat de vloer los van zijn ondergrond ligt is dit mogelijk.  

Het gebruik van PVC kliktegels met grote hoeveelheden water

Bent u van plan de PVC kliktegels op een plek te gebruiken waar toch veel water op de vloer terecht komt? Overweeg dan een volledige verlijming van de PVC tegels. Na een juiste voorbehandeling van de ondergrond kan de kliktegelvloer met een speciale lijm aan de ondergrond geplakt worden. Dit voorkomt dat er water onder terecht komt. Ondanks dat de tegels dus niet ontworpen zijn voor natte ruimtes, kunnen ze er wel goed toegepast worden. Het PVC zelf kan goed tegen water en andere vloeistoffen.

Wist u trouwens dat de tegels nog uitstekende grip hebben wanneer ze nat zijn? De tegels zijn gecertificeerd R10 anti-slip. Ook wanneer de PVC vloer nat is.  

Waterdichte vloer PVC kliktegels
PVC kliktegels zonder verlijming zijn standaard poetswaterdicht. Schoonmaken met een schrobzuigmachine is mogelijk. Het overtollige water wordt weggezogen.

Heeft u een waterdichte PVC kliktegelvloer nodig?

Of is een standaard poetswaterdichte vloer voor uw toepassing meer dan voldoende? Wij kijken graag mee. Onze ervaring is dat in de meeste gevallen verlijming niet nodig is. 

Wij adviseren u graag vrijblijvend verder wat voor uw situatie het beste is.

U kunt hier contact met ons opnemen of vraag direct een offerte aan.

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Bel me terug
Stel een vraag