Direct contact
Meer dan 30m2 nodig?

ESD werkplaatsvloer

ESD werkplaatsvloer voor veilig werken met elektronica

Tegenwoordig is electronica niet meer weg te denken van de werkvloer. Steeds meer processen worden geautomatiseerd en men doet steeds minder met de hand. Werkplaatsen zijn inmiddels gevuld met machines en automaten. Maar doordat de processen zo afhankelijk zijn van deze machines, is het essentieel dat de machines goed blijven werken.

Statische elektriciteit is elektriciteit die wordt opgewekt door wrijving. Als dit gebeurt bij slecht of niet geleidende stoffen, kan deze spanning niet afgevoerd worden en blijft zich ophopen op één plek. De elektrostatische lading zelf kan weinig kwaad, de ontlading echter wel. Deze gaat vaak samen met een vonk. En als een dergelijke vonk op de verkeerde plek ontstaat, kan dit zorgen voor problemen.

Waar worden ESD werkplaatsvloeren vaak gebruikt?

ESD is een afkorting voor Electro Static Discharge. Een ESD vloer zorgt er kort samengevat voor dat de ruimte op die plekken geaard is en de statische elektriciteit via de grond mensen en artikelen kan verlaten.

Een ESD werkplaatsvloer kan op veel verschillende manieren ingezet worden om ervoor te zorgen dat processen optimaal blijven verlopen. Je kan hierbij denken aan alle ruimtes waar één of meerdere machines worden ingezet om werk te verrichten. Bijvoorbeeld een garage, magazijn, beursruimte, showroom of zelfs een atelier. Er zijn oneindig veel plekken waar een ESD vloer nuttig is.

Hierbij is het vaak niet eens nodig om de volledige ruimte te vullen met een ESD werkplaatsvloer. Het is ook mogelijk dat er een eiland wordt gemaakt waar de machines zich bevinden. In een beurshal kan het bijvoorbeeld best voordelig zijn om maar bij een deel van de ruimte een ESD vloer in te zetten.

Voordelen van een ESD werkplaatsvloer

Allereerst voorkomt een ESD vloer dat er statische elektriciteit opbouwt en vervolgens met een vonk wordt overgedragen. Dit voorkomt op zijn plaats weer hapering van machines en apparaten. Hierdoor kan het werkproces soepel blijven verlopen zonder dat er onnodige fouten worden veroorzaakt.

Daarnaast kan een vonkje die door statische elektriciteit wordt veroorzaakt ernstige gevolgen hebben. Een klein vonkje dat amper zichtbaar is, kan zorgen voor brand op de werkvloer. Als een vonkje te dicht bij licht ontvlambare vloeistoffen in de buurt komt, zijn de gevolgen niet te overzien. Een ESD werkplaatsvloer verhoogt dus ook de veiligheid op de werkvloer.

Ook kan een klein vonkje zorgen voor een volledig defect apparaat. Als een vonkje op het verkeerde moment op de verkeerde plek ontstaat, kan er kortsluiting in een machine ontstaan. Dit kan ervoor zorgen dat een apparaat defect raakt, terwijl machines tegenwoordig veel geld kunnen kosten. Via een ESD werkplaatsvloer wordt deze spanning via de grond weggevoerd en loopt men niet het risico op hoge kosten voor nieuwe machines.

ESD werkplaatsvloer realiseren met ESD vloertegels

Met de ESD vloertegels van Floormaxx is het mogelijk om overal een antistatische vloer te creëren. Met de ESD kliktegels installeert men binnen een zeer korte tijd een antistatische PVC vloer. Bovendien hebben deze ESD vloertegels geen uithardingstijd nodig, zoals de traditionele antistatische vloeren. Hierdoor kan de ruimte direct weer in gebruik worden genomen. Daarnaast legt men de ESD vloertegels met klikverbinding zonder verlijming direct over elke ondervloer heen. Hierdoor is de ESD vloer eenvoudig uit te bereiden en ook nog eens makkelijk mee te verhuizen naar een andere locatie. 

Er zijn twee types ESD kliktegels beschikbaar om altijd een passende oplossing te kunnen bieden. Hieronder worden de mogelijkheden toegelicht:

ESD Industry – 7mm ESD tegel

 • Buitenmaat van 500×500 mm
 • Dikte van 7 mm
 • 4 tegels per m2
 • Geschikt voor zware belasting
 • Kan over oneffen vloeren
 • Beter loopcomfort van de 4mm uitvoering
 

ESD XL – 4mm ESD tegel

 • Buitenmaat van 653×653 mm
 • Dikte van 4 mm
 • 2,5 tegels per m2
 • Geschikt voor kantoren en ruimte met minder zware belasting
 • Beter over vlakke vloer
 

De ESD vloertegels kunnen worden geleverd in grijs of grafiet. De tegels kunnen met een handig stappenplan zelf worden gelegd zonder dat hier verdere kennis of voorbereidingen voor nodig zijn. Vraag een offerte aan zodat de specialisten van Floormaxx mee kunnen helpen om de beste optie te vinden.

Vragen of opmerkingen?

Via het onderstaande contactformulier kan makkelijk en vrijblijvend contact worden gezocht met de specialisten. Voor vragen, advies of offertes kunt u daar contact opnemen, we denken graag mee!

Antistatische vloertegels

Offerte of advies nodig?

Wij proberen uw aanvraag binnen 1 werkdag te behandelen. 

Liever direct contact? U kunt ook bellen. 

 • Uw gegevens worden veilig verzonden via een versleutelde verbinding. 
 • Mogelijk komt onze e-mail in uw Ongewenste postvak.     
 • Wij gaan verantwoord met uw persoonlijke gegevens om. Voor meer info zie Privacy en voorwaarden. Wanneer u op verzenden klikt gaat u hiermee akkoord. 

Floormaxx BV

bedrijfspand Floormaxx ESDpartner Deventer

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Bel me terug
Stel een vraag