Wat is nou de meest geschikte oplossing voor een bedrijfs-, esd- of magazijnvloer? Er zijn verschillende opties zoals de PU-gietvloer, een epoxy vloercoating en PVC-kliktegels. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van PVC-kliktegels, en de verschillen ten opzichte van de gietvloeren.

Verschillen tussen pvc kliktegels en epoxy/coating gietvloeren

Het voornaamste verschil tussen deze vloeren is de manier van leggen. Een gietvloer giet u over de ondervloer, terwijl u de PVC-kliktegels één voor één legt. Dankzij de zwaluwstaartverbinding klikt u ze gemakkelijk aan elkaar vast. 

Een ander groot verschil is de krasbestendigheid. De meeste gietvloeren zijn niet krasbestendig. Simpelweg door de vloer te gebruiken, ontstaan krassen. Bijvoorbeeld door zand en steentjes onder de schoenen. PVC-kliktegels zijn veel slijtvaster. 

11 voordelen van PVC-kliktegels

PVC-kliktegels hebben bijzonder veel voordelen. Hieronder staan de 11 belangrijkste voordelen van onze Floormaxx tegels. 

1. Gemakkelijk te monteren

Dankzij het innovatieve kliksysteem legt u de kliktegels zeer snel. Zelfs over een bestaande vloer. Het eindresultaat is zeer stabiel, waardoor het meestal niet nodig is om de tegels vast te lijmen. Bent u zelf een beetje handig? Dan is het mogelijk om de vloer zelf te leggen. Bij een gietvloer is het af te raden om deze zelf aan te brengen. Een verkeerde aanbrenging resulteert in scheuren, luchtbellen, hoogteverschillen en een slechte hechting.

2. Uit te breiden

Bouwt u een stuk aan uw bedrijf? Of sloopt u een muur om de bedrijfsruimte te vergroten? Dankzij de PVC-kliktegels breidt u de vloer gemakkelijk uit en vormen de tegels een groot geheel. Met een gietvloer kan dit ook, alleen blijft u altijd zien waar de oude vloer stopt, en de nieuwe vloer begint. Ook is deze overgang een zwakke schakel in uw vloer. Door zware belasting bestaat de kans dat de vloer snel beschadigt. Verhuist u? Uw PVC kliktegels verhuizen mee. Dit is niet alleen duurzaam maar ook voordeliger. 

3. Direct belastbaar

PVC-kliktegels hoeft u niet te verlijmen. Daardoor is de vloer direct na het leggen belastbaar. Uw bedrijf ligt dus niet onnodig lang stil. Een gietvloer moet vaak enkele dagen uitharden voordat deze weer belastbaar is. In die tijd staat uw bedrijf dus (grotendeels) stil. Dat ziet u niet terug in de offerte, maar is wel degelijk een kostenpost.

4. Stoot- en slijtvast

De PVC-kliktegels van Floormaxx met een dikte van minimaal 4mm zijn buitengewoon sterk. Dit maakt onze tegels ook geschikt voor sportscholen, waar de vloer veel gewicht draagt en te maken krijgt met vallende halterschijven. De 7mm en 10mm varianten zijn zelfs sterk genoeg voor het gebruik van heftrucks, stapelaars en vrachtwagens.

5. Anti-slip

Onze kliktegels zijn afgewerkt met een antisliplaag klasse R10, waardoor medewerkers en bezoekers niet uitglijden. Dankzij de anti-slip afwerking is het mogelijk om onze kliktegels ook te gebruiken in ruimtes waar de vloer nat wordt. Zelfs dan doet de anti-slip laag zijn werk. Hierdoor verlaagt u de ziektekosten en verhoogt u de efficiëntie.

6. Poetswaterdicht

PVC-kliktegels zijn “poetswaterdicht”. Dit betekent dat u de vloer zonder problemen dweilt of schoonmaakt met een schrobzuigmachine. Daarnaast zijn de tegels bestand tegen chemicaliën en oliën. Wilt u een vloeistofdichte vloer met PVC kliktegels? Dan kiest u voor een volledige verlijming. Zo blijft de hygiëne gegarandeerd.

7. Brandvertragend

In geval van een brand bieden onze PVC-kliktegels een vertragende werking, waardoor de verspreiding van de brand door uw bedrijf vertraagt en aanwezigen meer tijd hebben om zichzelf in veiligheid te brengen. De vertragende werking biedt de brandweer ook meer tijd om de brand te blussen, waardoor een deel van het bedrijf gespaard kan worden. De hele vloer vervangen is niet nodig. Alleen de beschadigde delen vervangt u.

8. ESD veilige vloertegels 

Werkt u met gevoelige elektronica zoals printplaten en chips? Kies dan voor de antistatische ESD vloertegels en voorkom schade door ontlading van statische elektriciteit. De kliktegels bieden u de mogelijkheid om op specifieke locaties ESD-veilig te werken. Dit biedt meer flexibiliteit en is vriendelijker voor de portemonnee.  

9. Isolerende werking

PVC-kliktegels werken isolerend. Zowel op het gebied van warmte als op het gebied van geluid. Werken is op deze manier een stuk comfortabeler. De warmte-isolatie zorgt daarnaast voor een besparing op energiekosten. Wanneer correct geïnstalleerd is, gebruikt u PVC kliktegels ook in combinatie met vloerverwarming.  

10. Duurzaam

Onze kliktegels zijn gemaakt van Premium nieuw PVC óf gerecycled PVC en bevatten een lange levensduur. Bovendien bieden wij 6-12 jaar garantie op onze tegels. Dit maakt de keuze voor onze PVC-kliktegels niet alleen duurzaam, maar ook een verstandige investering voor de lange termijn. Alle Floormaxx vloeren zijn recyclebaar en zijn na de levensduur gratis bij ons in te leveren, waarna wij er ‘nieuwe’ gerecyclede vloeren van maken. U bespaart dus op de investering en helpt een handje bij het halen van de klimaatdoelstellingen. 

 11. Uitstraling

We horen vaak het misverstand dat een praktische vloer niet bijdraagt aan de uitstraling van een bedrijf. Met onze PVC-kliktegels bewijzen we het tegendeel. Door de onzichtbare zwaluwstaartverbinding ziet de vloer eruit als één geheel. Onze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat ze altijd passen bij de gewenste uitstraling van uw bedrijf. Een sfeerverhogende werkruimte draagt ook bewezen bij aan het werkgeluk en de efficiëntie.
 

Nadelen van (epoxy) gietvloeren en coatings

Een gietvloer heeft enkele nadelen. Hieronder beschrijven we de drie belangrijkste.

Het grootste nadeel van gietvloeren is dat ze niet direct belastbaar zijn. De vloer moet enkele dagen uitharden om bestand te zijn tegen zware belastingen. Daardoor moet uw fabriekshal, showroom of sportschool enkele dagen dicht. Daardoor gaat een hoop omzet verloren.

Daarnaast is een gietvloer moeilijk zelf te leggen. De vloer is ook niet gemakkelijk uit te breiden of te verkleinen wanneer uw bedrijf uitbreidt of krimpt. Beschadiging aan de gietvloer? Bij een gietvloer is reparatie mogelijk, maar dit heeft wel wat meer voeten in de aarde. Het beschadigde deel moet verwijderd worden, de nieuwe gietvloer moet gegoten worden en vervolgens moet de volledige vloer van een nieuwe toplaag worden voorzien. Dit om te voorkomen dat de reparatie zichtbaar blijft.

Gietvloeren zijn ‘hard’. Naast dat dit oncomfortabel loopt en gehorig is, betekent dit dat de vloer snel breekt bij vallende objecten zoals gereedschap. Ook ontstaan er snel scheuren in een gietvloer als het pand, fundering of ondergrond in beweging is. Zoals dit vaak voorkomt bij nieuwbouwpanden die nog enkele millimeters in beweging zijn. 

Vragen over dit onderwerp?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van PVC-kliktegels voor uw bedrijfsvloer? Floormaxx vertelt het u graag. Neem contact met ons op via 0570-519370 of info@floormaxx.nl voor een eerlijk advies.

Waarom Floormaxx

  • 15 jaar specialist in PVC-kliktegels
  • Beste producten van de beste fabrikanten
  • Productie in de EU
  • Grote voorraad in Deventer
  • Directe levering aan bedrijven en consumenten.