Direct contact
Meer dan 30m2 nodig?

PVC-kliktegels en vloerverwarming; gaan die samen?

PVC-kliktegels en vloerverwarming; gaan die samen?

Het korte antwoord op deze vraag is ja. PVC-kliktegels en vloerverwarming gaan goed samen. Maar er zijn wel een aantal punten om rekening mee te houden bij het uitzoeken van de juiste PVC-kliktegels. Bijvoorbeeld bij ESD-vloeren. In dit artikel leest u precies waar u rekening mee moet houden en waarom deze combinatie zo populair is.

Toepassing PVC-kliktegels met vloerverwarming

Vloerverwarming wordt bij steeds meer soorten bedrijven toegepast. Denk aan bedrijfshallen, bouwmarkten, garages, winkelcentra en showrooms. De combinatie van PVC-kliktegels en vloerverwarming zorgt voor een robuuste en comfortabele omgeving. Hieronder gaan we dieper in op de voordelen van de PVC-kliktegels.

Voordelen van PVC in combinatie met vloerverwarming

Dit is een zeer populaire combinatie. En dat komt vooral door de eigenschappen van PVC-vloeren. PVC heeft een optimale warmtegeleiding. Dat betekent dat er weinig warmte verloren gaat tussen de vloerverwarming in het beton, en de bovenkant van de vloer.

Daardoor heeft de verwarmingsinstallatie minder energie nodig om de ruimte op de gewenste temperatuur te brengen. Dit zorgt voor een lagere energierekening.

Daarnaast zorgt de warmtegeleiding ook voor meer comfort. Verwarmt u de ruimte met radiatoren, dan zijn er grote temperatuurverschillen in de ruimte. Dichtbij de radiatoren is het extra warm, maar in het midden van de ruimte kan het nog steeds koud aanvoelen. Met PVC-kliktegels in combinatie met vloerverwarming wordt de hele ruimte gelijkmatig verwarmd.

ESD-kliktegels combineren met vloerverwarming

Ook ESD-vloertegels zijn te combineren met vloerverwarming. Maar het is wel belangrijk dat de ESD-vloer op de juiste manier wordt gelegd.

Daarom brengen we altijd eerst ESD-folie aan, voordat we de kliktegels leggen. Daarnaast maken we gebruik van één of meerdere ESD-aardestekkers. De hoeveelheid is afhankelijk van het aantal vierkante meters vloer.

Vloerverwarming kan dus prima toegepast worden onder PVC-kliktegels.

Voordelen van PVC-kliktegels in het algemeen

Kliktegels van PVC hebben verschillende voordelen. Hieronder leest u de belangrijkste.

Gemakkelijke montage

Door het innovatieve kliksysteem, zijn kliktegels bijzonder snel te leggen. Ook over een bestaande vloer. Door het stabiele eindresultaat is het meestal niet nodig om de tegels vast te lijmen. Daardoor is de vloer gemakkelijk mee te verhuizen of uit te breiden.

Stoot- en slijtvast

PVC-kliktegels zijn bijzonder sterk. Vooral de variant van 7 mm dik. Hier kunnen zelfs heftrucks zonder problemen overheen rijden. Dit maakt onze tegels ook geschikt voor sportscholen, waar de vloer belast wordt met zware gewichten.

Anti-slip

De kliktegels zijn anti-slip afgewerkt. Ook wanneer de tegels nat zijn, glijden medewerkers en bezoekers niet uit. Wel zo veilig.

Brandvertragend

Bij een eventuele brand zorgen de PVC-kliktegels voor een vertragende werking. Zo verspreidt de brand zich minder snel door uw bedrijf en hebben de aanwezigen meer tijd om zichzelf in veiligheid te brengen.

Geschikt voor ESD-vloeren

We hebben speciale kliktegels die geschikt zijn voor ESD-vloeren. Wel zo prettig voor de veiligheid van uw spullen en medewerkers.

Isolerend

De tegels hebben een isolerende werking. Zowel op het gebied van warmte, als op het gebied van geluid. PVC-kliktegels zijn daardoor comfort verhogend.

Duurzaam

Onze kliktegels zijn gemaakt van gerecycled PVC en beschikken over een lange levensduur. U ontvangt 6-12 jaar garantie op onze tegels. Dat maakt de keuze voor PVC-kliktegels een duurzame keuze.

Uitstraling

Een praktische vloer draagt meestal niet bij aan de uitstraling van uw bedrijf. Met PVC-kliktegels is dat een ander verhaal. De tegels zien er hoogwaardig uit. Mede door de onzichtbare zwaluwstaartverbinding. Daardoor zijn ze ook geschikt voor bedrijven waar uitstraling een belangrijke rol speelt. Door de stoot- en slijtvastheid blijft de vloer ook na jaren gebruik nog mooi.

Vragen of opmerkingen over dit onderwerp?

Heeft u vragen over dit onderwerp, of bent u benieuwd welke PVC-kliktegels geschikt zijn voor uw bedrijf? Floormaxx weet precies wat u nodig heeft.

Floormaxx staat voor:

  • +15 jaar specialist in PVC-kliktegels
  • Beste producten van de beste fabrikanten
  • Productie in de EU
  • Grote voorraad in Deventer
  • Directe levering aan bedrijven & consumenten

Neem contact met ons op voor eerlijk en persoonlijk advies.

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Floormaxx

Kunnen wij u helpen?

Bel me terug
Stel een vraag