Vloersystemen die wél passen!

Floormaxx biedt al jaren lang enkel losse vloersystemen aan, en dat doen we niet zonder reden.Vaste vloersystemen zoals epoxy vloeren, gietvloeren en coatings kunnen namelijk veel nadelen met zich meebrengen.

Vaste vloersystemen & nadelen

Allereerst heeft een vast vloersysteem een lange installatietijd. De ondervloer moet in perfecte conditie gebracht worden en de vloer moet na het gieten/coaten goed drogen. Wanneer de ondervloer niet in goede staat is (vocht doorlaat bijvoorbeeld) kan dit snel resulteren in scheuren en bobbels in uw nieuwe vloer met alle reparatiekosten van dien. Daarnaast moet u als huurder vaak toestemming vragen voor het installeren, en als pand eigenaar bedenken of de investering wel in de restwaarde van uw pand blijft, want: mee verhuizen kan de vaste vloer niet.

Veel gehoord argument voor het aanschaffen van een vast vloersysteem is de volgende: een mooie en strakke afwerking en een hoge hardheid. Maar is een keiharde vloer wel handig? Vallend gereedschap resulteert in breuk (in de vloer en/of gereedschap) en zorgt voor minder loopcomfort. Daarnaast zorgt een hard materiaal eerder voor breuken en scheuren dan een ”buigzaam” materiaal. Wegen al deze risico’s op tegen het mooie uiterlijk van een werkvloer?

Wij vinden van niet.

Zeker als je weet dat je met een los vloersysteem ook een mooie, strakke en harde maar dempende vloer kunt krijgen zonder al deze nadelen.

Losse vloersystemen & voordelen

Daarom biedt Floormaxx u het Ecotile vloersysteem.

Ecotile bestaat uit PVC tegels die door middel van een klikverbinding in elkaar haken. Dit kliksysteem zorgt ervoor dat uw vloer zeer vast ligt, maar meestal geen verlijming nodig heeft. Door de klikverbinding is de vloer zeer snel (door u zelf, of door ons) te installeren. Ook zijn kleine oneffenheden in de ondervloer niet van belang waardoor voorbewerking van de ondervloer vaak overbodig is. En wanneer u verhuist klikt u de tegels eenvoudig uit elkaar om opnieuw te gebruiken. Uitbreiden? Geen probleem, u bestelt eenvoudig nieuwe tegels erbij.

De PVC samenstelling van Ecotile brengt vele voordelen met zich mee, zo zijn de tegels getest en goed bevonden op stootvastheid, brandwerendheid, chemische resistentie, akoestische demping, isolerende werking en een uitstekende anti-slip. De hardheid van de vloer biedt voldoende kracht om heftrucks en andere zware belasting te weerstaan, maar toch loopcomfort te bieden voor uw werknemers.

Erg belangrijk is het uiterlijk van een vloer. Daarom zijn de tegels in een pallet aan kleuren (uit voorraad) leverbaar in verschillende oppervlakte structuren, zodat er altijd iets passend te vinden is. Toch niet tevreden over de kleur? Het is mogelijk uw vloer op eigen RAL kleur code te bestellen (vraag naar de voorwaarden).

Reden genoeg om het Ecotile vloersysteem te overwegen bij het aanschaffen van uw nieuwe vloer.

Wilt u een offerte of meer informatie? Klik hieronder

Vrijblijvende Offerte  Contact

 Ecotile Vloerysteem Galerij

 

Tags: