ESD vloer

Snel en gemakkelijk een ESD vloer!

ESD staat voor Electro Static Discharge – vertaald naar het Nederlands: statische elektriciteit ontlading. Een ESD vloer is dus een vloer die statische elektriciteit kan wegvoeren.

Statische electriciteit is in verschillende branches een probleem. Met name in productieruimtes waar men elektronische apparatuur assembleert of repareert. Deze elektronische apparaten zijn vaak gevoelig voor statische elektriciteit. Ook in de voedselindustrie en gezondheidszorg kan ESD een probleem zijn.

Om ESD veilig te werken, dient men een EPA te hebben: Electrostatic Protective Area. Een ruimte waar men ESD onder controle heeft. Een belangrijk onderdeel hiervan is de ESD vloer.

Ons zusterbedrijf ESDpartner is specialist in ESD aangelegenheden, en beschikt over een ruim assortiment en ruime voorraad ESD producten. Zij kunnen naast een ESD vloer ook een gehele ESD inrichting voor een EPA leveren. Zie voor meer informatie www.esdpartner.com.

Floormaxx levert een unieke ESD vloer met Ecotile. 

Deze ESD vloer  met ESD tegels hebben een afmeting van 500x500mm en zorgen voor exact 1m2 per 4 tegels wanneer in elkaar geklikt. Ze zijn uit voorraad leverbaar in een dikte van 7mm en 5mm en uitgerust met een speciale klikverbinding. Met een hardheid tussen de 89 en 92 shore zijn de tegels sterk genoeg voor heftrucks en zware puntbelasting, maar zacht genoeg voor vallend gereedschap en uw botten en gewrichten. De ESD vloertegels zijn in een mooi antraciete kleur verkrijgbaar. Alle ESD vloer PVC tegels zijn getest en uitgerust met goede certificeringen voor elektrische weerstand, brandwerendheid, anti-slip, chemicaliën resistentie, geluiddemping, thermische isolatie en slagvastheid. Doordat de tegels zijn uitgerust met een klikverbinding, is verlijming (bijna) nooit nodig en heeft u dus een ”los” vloersysteem welke makkelijk verhuisbaar, en uitbreidbaar is. In combinatie met een of meerdere ESD Aardestekkers en ESD folie, die geïnstalleerd wordt onder de tegels, creëert u makkelijk en snel een ESD veilige vloer.

Wilt u een offerte voor uw ESD vloer of meer informatie? Klik hieronder

Vrijblijvende Offerte  Contact

Zal de vloer in contact komen met rubber banden? Lees dan :Voorschriften Ecotile rubber banden.

Ecotile ESD vloeren galerij