‘Zijn jullie PVC vloeren waterdicht?’

Jullie vloeren liggen los van de ondergrond, zijn ze dan wel waterdicht?’ Een logische vraag die vaak voorkomt.

Op de foto is collega Patrick met een schrobzuigmachine een magazijnvloer aan het schoonmaken. Dit was lange tijd niet gedaan dus schrobt hij de vloer eerst in met een geschikte vloerreiniger en laat dit een minuut of 20 inweken. Vervolgens gaat ook de zuiger erbij aan en wordt de vloer nogmaals geschrobd en het overtollige water weggezogen.

Pvc tegels waterdicht floormaxx
Overtollig water wordt weggezogen

Maar hoe zit dat dan?

Antwoord: Nee, de PVC tegelvloeren zijn niet waterdicht. Ondanks de nauwe sluiting kan het gebeuren dat er water onder de vloer terecht komt. Zeker als het er langere tijd op blijft liggen. De vloeren zijn dan ook, in de basis, niet ontworpen om te leggen in natte ruimtes of in de buitenlucht.

Geen reden tot paniek

Doordat er water onder de PVC vloer kan lopen, kan het er ook onder vandaan verdampen. Een natte vrachtwagen die het magazijn in rijdt is dus geen probleem en het reinigen van de vloer met een schrobzuigmachine kan ook prima. Is er dan toch een keer te veel water onder de vloer terecht gekomen? Neem de PVC tegels uit de vloer en maak de ondergrond droog.

PVC tegels in natte ruimtes

Bent u van plan de vloer op een plek te gebruiken waar toch veel water op de vloer terecht komt? Overweeg dan een volledige verlijming van de PVC kliktegels. Na een juiste voorbehandeling van de ondergrond kan de vloer met een speciale lijm aan de ondergrond geplakt worden. Dit voorkomt dat er water onder terecht komt. Ondanks dat de tegels dus niet ontworpen zijn voor natte ruimtes, kunnen ze er wel goed gebruikt worden.

Conclusie

Deze vloeren zijn niet waterdicht, maar een beetje water is geen probleem. Probeer overtollig water op te dweilen of op te zuigen. Toch een keer te veel water onder de vloer? Til de tegels op en maak het droog. Een volledige verlijming is ook mogelijk en dan vormt water helemaal geen probleem. 

PS: Wist u trouwens dat de tegels nog uitstekende grip hebben wanneer ze nat zijn?